Naslovna Društvo Pravo svakog deteta je da živi zdravo

Pravo svakog deteta je da živi zdravo

284
0

Deca su ove godine odraslima poslala poruku da je njihovo pravo da žive zdravo. Obaveza odraslih je da deci obezbede bezbedno okruženje.

Koliko su deca i mladi odgovorni u stvaranju zdravih odnosa i okruženja u kome će biti bezbedni, ali ga i čuvati, bila je tema o kojoj su na početku Dečje nedelje razgovarali predstavnci školskih parlamenta osnovnih i srednjih škola našeg grada.

Negotinska biblioteka „Dositej Novaković“ bila je i ovog oktobra mesto susretanja velikih i malih đaka koji su pokazali sve svoje umetničke talente. Radovali su se zajedno, spretnim i manje spretnim izgovorenim brzalicama, ali i uživali u svakom stihu izgovorenom na engleskom, nemačkom, francuskom i ruskom jeziku.

U Dečjoj nedelji učenici razredne nastave obeležili su  jubilej,  vek od rođenja Duška Radovića, dok su đaci Osnovne škole “Branko Radičević” na kreativnim radionicama  pravili korice za svoju omiljenu knjigu.

Za svu decu, a ove godine je kroz različite programe prošlo njih 800, bibliotekarke su pripremile edukativne radionice na kojima su ih upoznali sa knjigama u fondu, ali i pravilima ponašanja u ovoj kulturnoj ustanovi koja ih uvodi u svet mašte, lepe reči i druženje sa najboljim prijateljem, knjigom. Upravo su se sa knjigama u nedelji posvećenoj najmlađima družili učenici svih gradskih osnovnih škola, Predškolske ustanove “Pčelica” i škole “Malac Genijalac”.

Učenici Negotinske gimanzije bili su u prilici ove godine da se na odeljenju za odrasle gradske biblioteke upoznaju sa mCobiss aplikacijom.

Kao dobar domaćin biblioteka “Dositej Novaković” je svoj deci koja su posetila neku od radionica darivala bedž i člansku kartu.