Naslovna Hronika Pravilnik o izgledu policije i iscepane negotinske cipele

Pravilnik o izgledu policije i iscepane negotinske cipele

199
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je nedavno Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgled zaposlenih kojim sugeriše kako bi trebalo da se oblače, komuniciraju, pa čak i kakve frizure, brkove ili nokte mogu da imaju.

Na vest o tome šta predviđa Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu zaposlenih u srpskoj policiji, Policijski sindikalni pokret, sa sedištem u Negotinu odreagovao je fotografijom policijske cipele koja se raspada.

НЕГОТИН 22.01.2018. (локалне Вести) ~ Блага суснежица без провејавања – температура изнад нултог подеока – коловоз, улиц…

Publié par Полицијски Синдикални Покрет ПСП sur jeudi 22 février 2018

Javna je tajna, a i pune su društvene mreže fotografija na kojima se vidi da kvalitet uniformi i ne odgovara “evropskim standardima”, da često u patrolama policija nosi uniforme koje ne odgovaraju adekvatnom godišnjem dobu, da nemaju opremu, da rade u lošim uslovima, u neuslovnim zgradama, poput ove u Negotinu…

Toga, međutim, u Pravilniku o načinu ponašanja i ličnom izgledu zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova nema.

U dokumentu koji će uskoro biti primenjivan insistira se na ispeglanoj i čistoj odeći. Tim pravilnikom jasno je stavljeno na znanje ženama zaposlenim u MUP-u kakve nokte, šminku, frizure mogu da nose, a ako imaju dugu kosu, da je vežu šnalama i gumicama neupadljivih boja.

Policajci i zaposleni u MUP-u koji nose brkove moraju da znaju da im ovaj detalj ne sme da pređe ivicu gornje usne, a ako osede, mogu da svoje brkove ofarbaju u prirodnoj boji kose.

Uz, to, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova na javnom mestu ne smeju da nose naočare za sunce upadljivih boja, a tetovaže na vidljivim delovima tela i pirsinzi su zabranjeni.

Iscepane i raspadnute cipele, valjda, nisu zabranjene.