Naslovna Ekonomija Prahovski “Eliksir” danas proslavio dvogodišnjicu rada pogona mineralnih đubriva uz pečenog vola

Prahovski “Eliksir” danas proslavio dvogodišnjicu rada pogona mineralnih đubriva uz pečenog vola

1163
0

U prahovskom „Eliksiru“ danas je obeležena dvogodišnjica od početka rada nove fabrike za proizvodnju mineralnih đubriva.

Menadžment prahovskog “Eliksira” je ovu značajnu godišnjicu osim dobrim poslovnim rezultatima obeležio i proslavom za radnike, pa je tako više od 700 zaposlenih u prahovskoj hemijskoj industriji i firmama podizvođačima rada uživalo uz vola od 700 kilograma.

Nova fabrika mineralnih đubriva izgrađena je pre dve godine u zgradi nekadašnjeg TPP, a stara je, zbog dotrajalosti, morala da se sruši.

U izgradnju nove fabrike mineralnih đubriva “Eliksir” je uložio blizu osam miliona evra. U njoj je zaposleno 109 radnika.

Postrojenje je montirano u zgradi nekadašnjeg TPP-a

Kako navode u “Eliksiru” na tome se ne staje, već će u ovo postrojenje biti uloženo još dva i po miliona evra, kako bi se postigao kapacitet proizvodnje od 300.000 tona mineralnih đubriva godišnje.

U “Eliksiru” ističu da do kraja 2019. očekuju i završetak rekonstrukcije pogona aluminijumtrifuorida, čija je predračunska vrednost 5,5 miliona evra, a koji bi trebao da omogući zaposlenje šezdesetak novih radnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.