Naslovna Ekonomija Prahovski “Eliksir” danas proslavio dvogodišnjicu rada pogona mineralnih đubriva uz pečenog vola

Prahovski “Eliksir” danas proslavio dvogodišnjicu rada pogona mineralnih đubriva uz pečenog vola

1177
0

U prahovskom „Eliksiru“ danas je obeležena dvogodišnjica od početka rada nove fabrike za proizvodnju mineralnih đubriva.

Menadžment prahovskog “Eliksira” je ovu značajnu godišnjicu osim dobrim poslovnim rezultatima obeležio i proslavom za radnike, pa je tako više od 700 zaposlenih u prahovskoj hemijskoj industriji i firmama podizvođačima rada uživalo uz vola od 700 kilograma.

Nova fabrika mineralnih đubriva izgrađena je pre dve godine u zgradi nekadašnjeg TPP, a stara je, zbog dotrajalosti, morala da se sruši.

U izgradnju nove fabrike mineralnih đubriva “Eliksir” je uložio blizu osam miliona evra. U njoj je zaposleno 109 radnika.

Postrojenje je montirano u zgradi nekadašnjeg TPP-a

Kako navode u “Eliksiru” na tome se ne staje, već će u ovo postrojenje biti uloženo još dva i po miliona evra, kako bi se postigao kapacitet proizvodnje od 300.000 tona mineralnih đubriva godišnje.

U “Eliksiru” ističu da do kraja 2019. očekuju i završetak rekonstrukcije pogona aluminijumtrifuorida, čija je predračunska vrednost 5,5 miliona evra, a koji bi trebao da omogući zaposlenje šezdesetak novih radnika.