Naslovna Kultura Pozorištu „Zoran Radmilović“ nagrade na „Malom Joakimu“

Pozorištu „Zoran Radmilović“ nagrade na „Malom Joakimu“

161
0

Dečji žiri 14. Festivala za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je u ponedeljak završen u Kruševcu, nagradu za najbolju predstavu dodelio je pozorišnom komadu „Lepotica i zver“  Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, a specijalnu nagradu za masku Milanu Vujiću.

Glumačka postava komada „Lepotica i zver“; Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“

Ovo laskavo priznanje predstava „Lepotica i zver“, po tekstu i u režiji Željka Hubača osvojila je u veoma jakoj konkurenciji  predstava profesionalnih pozorišta iz Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Pirota, Kragujevca i Leskovca.

Stručni žiri ”Malog Joakima” u sastavu: Branko Popović, reditelj, predsednik žirija, Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, članovi žirija, doneo je jednoglasno odluku da se specijalna nagrada za masku dodeli Milanu Vujiću, za predstavu „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

„Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik“, navodi se u obrazloženju žirija.

Inače, predstava sa decu zaječarskog teatra, “Lepotica i zver”, u kojoj igraju zaječarski glumci: Viktorija Arsić, Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Nataša Petrović i Branislav Mijatović, selektovana je za učešće na ovom prestižnom pozorišnom festivalu posle čak 11 godina.