Naslovna Kultura Pozorište Resavica “dovelo” Prahovo u Negotin

Pozorište Resavica “dovelo” Prahovo u Negotin

611
0

Amaterski pozorišni ansambl u Negotinu predstavio se komadom naravi „Neću kući“ Miodraga Lukića. Prava je šteta što ovu predstavu nije video i veći broj Negotinaca.

Udruženje „Dijaspora istočne Srbije“ u okviru svojih „Dana dijaspore“ Negotincima je minule subote organizovalo poklon predstavu „Neću kući“, koju je po tekstu Miodraga Lukića, režirao Veroljub Jeftić.

Za publiku u Negotinu ovo „čitanje“ trećeg dela Lukićeve gastarbajterske trilogije upriličili su glumci Amaterskog pozorišta Resavica, Slobodan Milosavljević i Ljiljana Jović u ulogama Đure i Anđe, glava porodice poreklom iz Srbije (za ovo gostovanje iz Prahova), koji sa sinovima Zoranom i Goranom (Ivan Janjić i Damjan Stevanović) žive u Švajcarskoj.

Tu su i Elizabeta Stajić u ulozi zavodnice Dane i Anđelka Petrović, u manjoj, ali važnoj roli još jedne buduće snajke ove tipične gastarbajterske porodice.

Subota veče, međutim, nije izmamila zaljubljenike pozorišta u salu Doma kulture, (a iste večeri su Negotinci imali prilike da pogledaju i stand up komediju Miodraga Stošića u Muzičkom paviljonu u centralnom parku), pa je ova razigrana ekipa, komediju od koje je svaka scena, prepuna zamešateljstva i neobičnih situacija koje u svojoj glavi stvara jedna dokona domaćica, izazivala salve smeha, odigrala pred jedva tridesetak posetilaca.

Prava je šteta što ovaj izvanredni Lukićev tekst nije video i veći broj Negotinaca.