Naslovna Ekonomija Poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

272
0

Razvojni program EU PRO održaće danas u Zaječaru u prostorijama Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, (RARIS) informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima.

foto: Ivan Mitrović

Evropska unija (EU) opredelila je za ovaj program 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Južne i istočne Srbije, kao i u Šumadiji i zapadnoj Srbiji.

Ovaj poziv, koji obuhvata 99 gradova i opština, među kojima i Negotin, otvoren je do 6.jula, a pravo učešća imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.

Informativna sesija u Zaječaru se održava uz podršku RARIS-a, sa ciljem da se zainteresovani preduzetnici upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja.

Sesije će biti održane i u Nišu i Leskovcu, 13. odnosno 14.juna.