Naslovna Društvo COVID-19 Pozitivan svaki četvrti testirani

Pozitivan svaki četvrti testirani

1400
0

Prema najnovijem izveštaju negotinske zdravstvene ustanove u poslednja 24 časa od 84 testirane osobe, prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod 22. Među zaraženima je i troje dece.

Na virus korona pozitivne su ukupno 22 osobe, odnosno svaka četvrta koja je testirana prethodni dan. Prema izveštaju Zdravstvenog centra kovid pozitivno je 16 osoba ženskog pola od devet do 81 godine, kao i šestorica muškaraca od 17 do 75 godina.

U tom periodu je u kovid ambulanti obavljeno ukupno 67 pregleda, od kojih 37 prvih i 30 kontrolnih.

U bolnici, na tri kovid odeljenja, Grudnom, Internom i Odeljenju neurologije zbrinuta su 33 pacijenta sa obostranom upalom pluća, od kojih je 21 na kiseoniku. U utorak je u bolnicu primljeno šestoro kovid pozitivnih, četiri su otpuštena na kućno lečenje, a jedan je zbog teže kliničke slike upućen na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu.

„Imajući u vidu da se broj pozitivnih slučajeva i građana sa težom kliničkom slikom povećava i da se pacijenti sa težim simptomima smeštaju na tri odeljenja kao i da se svakodnevno teži slučajevi upućuju u kovid bolnice u Кruševcu, Beogradu i Sokobanji, apelujemo na građane da povedu računa, poštuju epidemijske mere i tako zaštite sebe i svoje bližnje“, navode u Zdravstvenom centru Negotin.