Naslovna Hronika Požari u rejonu Badnjevo – Vidrovac i u ataru Radujevca

Požari u rejonu Badnjevo – Vidrovac i u ataru Radujevca

2000
0

Vatrogasci iz Negotina i Jabukovca angažovani su trenutno na gašenju vatrene stihije koja bukti na potesu Badnjevo – Vidrovac, ali i na gašenju požara u ataru sela Radujevac.

U gašenju požara na Badnjevu i kod Vidrovca angažovani su pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin, ali i vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jabukovac, njih 14, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Negotin i dvojica pripadnika vatrogasne jedinice Hidroelektrane “Đerdap dva”.

Uslove na terenu dodatno otežava vetar koji širi vatru. U ovom trenutku nema procena kolika je površina zahvaćena, zbog pravca širenja vatre, ali i gustog dima koji se vije sa više mesta na potesu Badnjevo – Vidrovac.

Kako saznajemo, gori trava, nisko rastinje i makija od odvajanja ka Vidrovcu, posle nadvožnjaka, do raskrsnice iznad kasarne, prema Vidrovcu i Badnjevu.

Zbog vatre koja gori u neposrednoj blizini Benzinska pumpa “Golubović” ne toči gorivo. Saobraćaj se na glavnom putu ka Kladovu odvija otežano, a na licu mesta je i Saobraćajna policija koja reguliše kretanje vozila na tom delu puta.

Vatrogasci su trenutno angažovani i na gašenju požara kod Radujevca, a u pomoć su im priskočile i kolege iz Bora, kao i iz Vatrogasne jedinice “Eliksir” u Prahovu.