Naslovna Hronika Požar na deponiji još uvek nije saniran: Gore oranice širom opštine Negotin

Požar na deponiji još uvek nije saniran: Gore oranice širom opštine Negotin

1115
0

Požar na negotinskoj nesanitarnoj deponiji nije u potpunosti ugašen. Vatrogasci angažovani na gašenju požara širom opštine.

Gradska deponija gori od ponedeljka, a zbog vetra čitav grad i okolna naselja pokriveni su dimom i teškim mirisom.

Trenutno, u delu deponije sa komunalnim otpadom, i dalje sagorevaju naslage smeća do nekoliko metara u dubinu, ali nema otvorenog plamena. Na glavna žarišta, oko kojeg je napravljen obod, kako bi se sprečilo dalje širenje, razasute su veće količine zemlje i vode, ali požar nije u potpunosti lokalizovan, pa se očekuje da nadležni preduzmu nove mere.

Negotinski vatrogasci se danima suočavaju sa izazovima gašenja požara na otvorenom prostoru širom opštine. Strništa gore širom opštine, pa su tako, samo ove nedelje imali dvadesetak intervencija. Jutros su lokalizovali požar na otvorenom prostoru u ataru sela Čubra, a trenutno su angažovani na gašenju požara u Šarkamenu.

Tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su gasili zapaljena strništa u Dupljanu, Srbovu i Karbulovu, a od početka nedelje intervenisali su i u Malajnici, Mokranju, Urovici, Slatini, Badnjevu, Radujevačkom putu…

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jabukovac intervenisali su u u ataru zaseoka Pojana Lunga, gde je gorelo strnište i nisko rastinje. U gašenju požara pomagale su im i kolege iz DVD Vratna i Vatrogasno spasilačkih odeljenja Negotin i Donji Milanovac.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apelovao je po ko zna koji put na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom, kao i na obodima šuma, jer time mogu izazvati požare koji mogu ugroziti živote ljudi i njihove imovine.