Naslovna Društvo Požar na deponiji gašen vodom i zemljom

Požar na deponiji gašen vodom i zemljom [Video]

577
0

Na gradskoj deponiji u Negotinu nakon što je sinoć oko 19 časova izbio požar u delu gde se skladišti komunalni otpad tokom noći gašen je velikim količinama vode, a od jutros se zgarište intenzivno zasipa zemljom.

Požar na deponiji, koji je prema navodima nadležnih, izbio oko 19 časova, nakon što je tokom noći stavljen pod kontrolu, kako se ne bi širio, a otvoren plamen je ugašen, od jutros se sanira i velikim količinama zemlje.

Zemlju kamionima u delu deponije sa komunalnim otpadom, na kojoj je, pretpostavlja se namernom paljevinom izbio požar, razvoze ekipe “MOK  prometa” i “Eliksir Krafta”, a teškim mašinama razastiru ekipe komunalnog preduzeća i prahovskog “Eliksira”.

Tokom jutarnjih sati intenzivno se iz dela deponije širio dim, ali je, u međuvremenu i on stavljen pod kontrolu uz pomoć velikih količina zemlje.

Požar je tokom noći i jutros gasilo pet vatrogasnih ekipa sa šest vozila. Na terenu su bili pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin sa dva vozila, Vatrogasnog bataljona Bor sa jednim, Industrijska vatrogasna jedinica prahovskog „Eliksira“ sa dva vozila i Hidroelektrane „Đerdap dva“ sa jednim. Utrošeno je više od 250 kubika vode.

“Radnim mašinama smo presecali deponiju sa svih strana da ne bi se proširio u svim pravcima. Lokalizovali smo ga negde oko 1 sat iza ponoći u jednom delu. Vatrogasci su cele noći dežurali do jutros do 7 sati su gasili, imali smo u jutarnjim satima mestimično izdimljavanje. Pozvali smo ekipe “Eliksira” i “MOK prometa koji danas nasipavaju deponiju, tako da u toku dana očekujemo da će požar u potpunosti biti likvidiran”, kaže Dalibor Ranđelović, direktor JKP “Badnjevo”.

U ovom trenutku su na terenu i dalje radne mašine “MOK  prometa” i “Eliksir Krafta”, a teren redovno obilaze i nadležni iz Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Negotin.