Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Povereništvo negotinskog SNS-a isključilo iz stranke Bobana Stingića i njegove pristalice

Povereništvo negotinskog SNS-a isključilo iz stranke Bobana Stingića i njegove pristalice

3396
0

Povereništvo Srpske napredne stranke u Negotinu donelo je odluku da iz stranke isključe Bobana Stingića, Srđana Jovanovića, Ljiljanu Čamdžić i Vladicu Stefanović.

Na sednici povereništva SNS-a kojoj je prisustvovao i Luka Petrović, član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i koordinator za istočnu Srbiju jednoglasno su iz stranke isključeni bivši predsednik Opštinskog odbora Boban Stingić, ali i odbornici u sadašnjem i ranijim sazivima lokalnog parlamenta Srđan Jovanović, Ljiljana Čamdžić i Vladica Stefanović.

U Povereništvu negotinskih naprednjaka ističu da je ovo četvoro sada već bivših njihovih članova,  prikupljajući potpise podrške za listu Partije ujedinjenih penzionera “obmanulo članove i simpatizere SNS-a da je podrška koju daju namenjena Srpskoj naprednoj stranci ili da je u pitanju izborna lista koja ima punu podršku naše stranke i predsednika Aleksandra Vučića”.

“Normalno je da svi sada u ovoj političkoj trci žele da prođu što bolje, ali mislim da zloupotreba bilo čijeg imena, truda i rada i pokušaj da se na konto Aleksandra Vučića i Srpske  napredne stranke određeni broj naših članova, simpatizera obiđe i u ime te priče agituje za neku drugu političku opciju, mislim da to nije način kako treba da se vodi domaćinska politika i da se priđe tom narodu. Zloupotrebiti poverenje tih ljudi na takav način ne priliči nikome. Mi smo morali da odreagujemo jer su to izveštaji od strane naših članova koji su nas zvali da provere o čemu se radi, šta je tema ove zabune. Morali smo da odreagujemo i doneli smo ovu odluku i isključimo ih iz stranke zato što su krenuli da rade protiv i Aleksandra Vučića i SNS-a i Povereništva”, kaže Vladimir Veličković, predsednik Povereništva Srpske napredne stranke u Negotinu

Negotinski naprednjaci ističu da im je ovim postupkom naneta šteta, a članove stranke “mole da ne nasedaju na slične pokušaje obmane pojedinaca”.

“Želimo da se borimo konstruktivno da ono što smo uradili i ono što želimo da uradimo u naredne četiri godine odradimo za naše sugrađane i građane opštine Negotin, sa konkretnim stvarima izađemo pred njih, a nikako ne želimo bilo kakve zloupotrebe u prikupljanju jeftinih poena”, kaže Veličković i podseća da su potrebne potpise podrške svojoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu – Ivica Dačić“, koju je Izborna komisija opštine Negotin još 3. septembra proglasila za prvu, prikupili za jedan dan, uz poziv građanima da 17. oktobra glasaju za ovu listu.