Naslovna Hronika Povećan broj udesa na području Negotina

Povećan broj udesa na području Negotina

215
0

Tokom 2017. zabeležena je 161 saobraćajna nezgoda, za deset  više u odnosu na godinu pre. U tim nesrećama poginula su trojica muškaraca.

Mile Alitović (55) poginuo je prošlog maja u Karađorđevoj ulici u Negotinu, ispred kućnog broja 130, kada je, najverovatnije usled neprilagođene brzine, u blagoj krivini, sleteo sa puta i udario u drvo.

Negotinac Vlada Blagojević (65) stradao je krajem jula prošle godine kada je na njega opel vektrom na neosvetljenom putu Negotin- Kladovo kod restorana „Jaz“ naleteo K.D. (38) iz Dušanovca.

Refik H. (63) iz Negotina tragično je nastradao krajem jula kada je, na lokalnom putu u blizini sela Vidrovac, pao sa bicikle.

Tokom 2017. na području opštine Negotin broj saobraćajnih nezgoda povećan je za 10 u odnosu na 2016. kada ih je evidentirano 151.

U tim nezgodana, a zabeleženo ih je ukupno 161, poginule su tri osobe, njih 19 je teže povređeno, a 72 su zadobile lakše povrede.

Najčešći uzroci, koji su doveli do ovih saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta, ali i nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i vožnja pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija je, inače, redovnim i pojačanim kontrolama otkrila prošle godine 2.291 prekršaj, a 2016. godine 1.897.

Prekoračenje brzine i upravljanje vozilo pod dejstvom alkohola i prošle godine su bili najčešći prekršaji.