Naslovna Društvo Potraga za Dankom i u Austriji: Bečka policija veruje da je na...

Potraga za Dankom i u Austriji: Bečka policija veruje da je na snimku nestala devojčica iz Bora

606
0

Policija u Beču saopštila je danas da je vrlo verovatno da je na snimku od 30. marta, snimljenog u austrijskoj prestonici, nestala devojčica iz Srbije, Danka Ilić.

Foto: LDP Wien

Austrijska policija izdala je saopštenje vezano za snimak koji je 30. marta snimljen na tramvajskoj stanici Šotenring u Beču i na kome se vide dve žene, navodno rumunske državljanke, u pratnji devojčice koja liči na dvogodišnju Danku Ilić iz Bora.

„Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali slike, pretpostavljaju da je vrlo verovatno reč o o nestaloj devojčici iz Srbije. Bečka policija naložila je objavljivanje fotografija po nalogu javnog tužioca“, navode u Policiji Beč.

Foto: LDP Wien/Danka Ilić/Facebook

Oni su apelovali na sve građane da ukoliko su videli žene koje su snimljene sa devojčicom, odmah kontaktiraju policiju.

“Mole da se očevici i ljudi koji poznaju žene, jave hitno policiji i kažu gde se nalaze. Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije. Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije”.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora i za njom se od tada intenzivno traga. Za Dankom je izdata i žuta Interpolova poternica.

Nakon što ih je  povodom snimka sa bečke stanice  MUP Srbije kontaktirao u potragu za nestalom devojčicom uključila se i državna policija i Кancelarija kriminalističke policije Beč.