Naslovna Društvo Postavljeni krstovi na hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Miloševu

Postavljeni krstovi na hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Miloševu

618
0

Nekoliko dana nakon osvećenja na zvonik i kupolu crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Miloševu kod Negotina postavljeni su krstovi.

Foto: Darko Prstić

Miloševski hram, jedini u Eparhiji timočkoj koji je posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom, dobio je i krstove koji su postavljeni na zvonik i kupolu ove crkve.

Krsna znamenja, dar porodica Petrović i Nedeljković iz Miloševa, osveštao je nedavno episkop timočki Ilarion uz sasluženje igumana manastira Bukovo arhimandrita Кozme, protonamesnika Marjana Кerčulja, arhijerejskog namesnika negotinskog, protonamesnika Marka Pajčina, starešine negotinskog hrama Svete Trojice, jereja Marka Jokanovića, paroha negotinskog i miloševskog i arhiđakona Ilije Jovanovića.

Foto: Darko Prstić

Hram u Miloševu počeo je da se gradi 2015. kada je izgrađen temelj, a nastavljen je nakon petogodišnje pauze, septembra 2020. uz svesrdno zalaganje meštana i novoimenovanog Crkvenog odbora koji su brojnim aktivnostima prikupili priloge za nastavak izgradnje miloševske svetinje. Izgradnju hrama pomogli su finansijski i lokalna samouprava, kao i Fondacija Eliksir, navode u Crkvenom odboru.