Naslovna Kultura Postavljena digitalna platforma nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga

Postavljena digitalna platforma nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga

209
0

Sto najreprezentativnijih primera nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga na jednom mestu!

E- Platforma nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga; printscreen

Legende, govori, manifestacije, festivali, društveni običaji, rituali, svečani događaji, tradicionalna jela, zanati. Sve to upotpunjeno opisima, fotografijama i video zapisima možete pogledati na jedinstvenoj digitalnoj platformi nematerijalnog kulturnog nasleđa Zaječarskog i Vidinskog okruga (E- Platforma NKN).

E- Platforma NKN je nov inovativni alat za podizanje svesti za očuvanje i promociju nematerijalnog kulturnog nasleđa Vidinskog i Zaječarskog okruga i predstavlja 100 najboljih i najreprezentativnijih elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa oba okruga.

Na njoj možete naći:

  • Informacije o E – Platformi NKN;
  • Osnovne informacije o regionima (uključujući i informacije vezane za turizam);
  • Osnovne informacije o NKN;
  • Kako se koristi E – Platforma (Vodič za korisnike)
  • Interaktivnu mapu 100 najboljih NKN, koja sadrži kratke opise, foto i video materijale;
  • Informacije vezane za projekat.

E – Platforma NKN dostupna je na OVOM linku, a izrađena je u okviru projekta „Digitalna nematerijalna kulturna baština“, čiji je cilj promovisanje nematerijalnog kulturnog nasleđa Vidinskog i Zaječarskog okruga korišćenjem savremenih IT tehnologija, ali i podizanje svesti o ciljnim grupama za NKN, stvaranje jedinstvene prekogranične baze podataka za NKN i stvaranje preduslova za nove turističke proizvode NKN.

Projekat „Digitalna nematerijalna kulturna baština“, čiji su partneri Institut za pogranična područja – Knjaževac iz Srbije i Udruženje za promociju turizma – Vidin iz  Bugarske, sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.