Naslovna Društvo Pošta u Negotinu nije u štrajku

Pošta u Negotinu nije u štrajku

786
0

Iako su mnoge pošte u Srbiji još od ponedeljka u štrajku, a rad su obustavile i neke od poštanskih jedinica u okruženju, zaposleni u Pošti Negotin – rade.

Zaposleni u negotinskoj Pošti nisu obustavili rad, poput njihovih kolega širom Srbije koji štrajkuju od ponedeljka, već rade po uobičajenom radnom vremenu. Sve usluge koje se i inače obavljaju u pošti i dalje se vrše, ističu nadležni, pošiljke se redovno primaju, ali uz naznaku da rokovi prenosa mogu biti prekoračeni.

Do negotinske, ali i drugih poštanskih jedinica, međutim, pošiljke ovih dana uopšte i ne stižu.

Štrajk koji je počeo u Glavnom preradnom centru u Beogradu i proširio se širom Srbije još uvek nije obustavljen, iako su za pregovarački sto seli predstavnici radnika pošti koje štrajkuju, sindikati i Vlada Srbije.

Pregovori su danas prekinuti bez dogovora, a nastaviće se oko 16 časova. Radnici u štrajku ističu da za njih uvećanje plata od 10 odsto, kako im je obećala uprava, nije prihvatljivo, jer će oni sa najnižim koeficijentima, poštari, radnici na pripremi pošiljki, vozači i drugi i dalje imati niska primanja.

Oni traže da se dobit ne raspoređuje linearno, već da oni sa najnižim koeficijentima dobiju uvećanje plate od 30 odsto, oni sa srednjim od 15 do 20, a da za najviše zarade povećanje iznosi od pet do deset odsto.

Radnici  traže povećanje zarada u visini republičkog proseka, koji prema zvaničnim podacima iznosi oko 54.000 hiljade dinara.