Naslovna Društvo COVID-19 „Pošta Srbije“ će seme za prolećnu setvu isporučiti besplatno poljoprivrednicima

„Pošta Srbije“ će seme za prolećnu setvu isporučiti besplatno poljoprivrednicima

428
0

Poljoprivrednicima koji seme za prolećnu setvu nabavljaju od Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, dok traje vanredno stanje “Pošta Srbije” neće naplaćivati poštarinu, saopštio je ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić.

Sa novosadskim Institutom za ratarstvo i povrtarstvo dogovoreno je da se otvori namenska telefonska linija putem koje će se ovoj ustanovi obraćati poljoprivrednici i zadruge, dok će „Pošta Srbije“ naručene količine semena dostavljati u optimalnom roku.

“To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu. JP „Pošta Srbije“, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznalo značaj jedne takve inicijative u teškim momentima za našu zemlju i donelo odluku da, bez naknade, obezbedi domaćinima seme neophodno za setvu, pružajući na taj način svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi”, istakao je ministar Krkobabić.