Naslovna Društvo Poslednji dan maja u Negotinu obeležila šarena karnevalska povorka i program “Škole...

Poslednji dan maja u Negotinu obeležila šarena karnevalska povorka i program “Škole svom gradu”

316
0

Ovogodišnje Majske svečanosti praktično su završene jučerašnjim karnevalom i programom “Škole svom gradu”, koji je kišni Spasovdan, pomerio za poslednji dan maja.

Tradicionalno, u organizaciji Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, uz tehničku podršku Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i pod pokroviteljstvom opštine Negotin, na bini na centralnom gradskom trgu, poslednjeg dana maja priređen je program “Škole svom gradu”, u okviru kojeg su predškolci i osnovci iz Negotina, Prahova i Urovice pokazali kako divno umeju da pevaju i igraju.

Pred mnogobrojnom publikom mališani iz pripremnih grupa Predškolske ustanove „Pčelica“ vaspitačica Zlate Stanisavljević i Duške Mirić otvorili su program ritmičkim igrama i divnim koreografijama.

Učenici Osnovne škole “12.septembar” izveli su dirljiv muzičko-scenski prikaz “Ko udara tako pozno” posvećen životu i delu Svetog Save.

U programu su učestvovali i najmlađi učenici Osnovne škole “Vera Radosavljević”, članovi ritmičke sekcije, koji su publici izveli dve koreografije. Obe te numere su i više nego uspešno dočarale morski svet, budući da je škola tematski ovogodišnji Dan svoje ustanove posvetila vodi.

Program “Škole svom gradu” uveličali su i učenici Osnovne škole “Branislav Nušić”, članovi ritmičke i sekcije folklora, kao i učenici Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova, koji su sa solistima: Natalijom Karalić, Anom Marković, Milicom Stanković, Natašom Golubović, Kristinom Trailović i Anabelom Brsanović, uz pratnju članova ritmičke sekcije izveli kompoziciju “Zavet”.

I škola “Branko Radičević” se predstavila delom svog ovogodišnjeg mjuzikla “Brankov spomenar” uz učešće ritmičkih sekcija produženog boravka, učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda, kao i plesne grupe 3/1 i sa solistima: Unom Kojčić, Milenom Marković, Teodorom Stojić, Marijom Paskulović i Najdom Morarević.

Program je završen nastupom učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić”, uz učešće ritmičkih sekcija četvrtog i drugog razreda i hora OŠ „Vuk Karadžić“ pod upravom Tanje Milosavljević.

Najmlađi su ulepšali poslednji maja tradicionalnim karnevalom Turističke organizacije opštine Negotin.

Mališani Predškolske ustanove „Pčelica“, ali i učenici osnovnih škola „12.septembar“, „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“, „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova i „Branislav Nušić“ iz Urovice, ali i mnogi drugi  prošetali su centralnim gradskim ulicama kostime iz svoje mašte.

Tako su junaci iz crtanih filmova, Snežane, Pepeljuge, Ane i Else, brojne male sirene i princeze, ali i Sunđer Bob, Spajdermeni, Supermeni obojili vedrim bojama svakodnevno sivilo i na najlepši način proslavili i skorašnji kraj još jedne školske godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.