Naslovna Društvo Poslednji dan maja u Negotinu obeležila šarena karnevalska povorka i program “Škole...

Poslednji dan maja u Negotinu obeležila šarena karnevalska povorka i program “Škole svom gradu”

373
0

Ovogodišnje Majske svečanosti praktično su završene jučerašnjim karnevalom i programom “Škole svom gradu”, koji je kišni Spasovdan, pomerio za poslednji dan maja.

Tradicionalno, u organizaciji Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, uz tehničku podršku Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i pod pokroviteljstvom opštine Negotin, na bini na centralnom gradskom trgu, poslednjeg dana maja priređen je program “Škole svom gradu”, u okviru kojeg su predškolci i osnovci iz Negotina, Prahova i Urovice pokazali kako divno umeju da pevaju i igraju.

Pred mnogobrojnom publikom mališani iz pripremnih grupa Predškolske ustanove „Pčelica“ vaspitačica Zlate Stanisavljević i Duške Mirić otvorili su program ritmičkim igrama i divnim koreografijama.

Učenici Osnovne škole “12.septembar” izveli su dirljiv muzičko-scenski prikaz “Ko udara tako pozno” posvećen životu i delu Svetog Save.

U programu su učestvovali i najmlađi učenici Osnovne škole “Vera Radosavljević”, članovi ritmičke sekcije, koji su publici izveli dve koreografije. Obe te numere su i više nego uspešno dočarale morski svet, budući da je škola tematski ovogodišnji Dan svoje ustanove posvetila vodi.

Program “Škole svom gradu” uveličali su i učenici Osnovne škole “Branislav Nušić”, članovi ritmičke i sekcije folklora, kao i učenici Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova, koji su sa solistima: Natalijom Karalić, Anom Marković, Milicom Stanković, Natašom Golubović, Kristinom Trailović i Anabelom Brsanović, uz pratnju članova ritmičke sekcije izveli kompoziciju “Zavet”.

I škola “Branko Radičević” se predstavila delom svog ovogodišnjeg mjuzikla “Brankov spomenar” uz učešće ritmičkih sekcija produženog boravka, učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda, kao i plesne grupe 3/1 i sa solistima: Unom Kojčić, Milenom Marković, Teodorom Stojić, Marijom Paskulović i Najdom Morarević.

Program je završen nastupom učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić”, uz učešće ritmičkih sekcija četvrtog i drugog razreda i hora OŠ „Vuk Karadžić“ pod upravom Tanje Milosavljević.

Najmlađi su ulepšali poslednji maja tradicionalnim karnevalom Turističke organizacije opštine Negotin.

Mališani Predškolske ustanove „Pčelica“, ali i učenici osnovnih škola „12.septembar“, „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“, „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova i „Branislav Nušić“ iz Urovice, ali i mnogi drugi  prošetali su centralnim gradskim ulicama kostime iz svoje mašte.

Tako su junaci iz crtanih filmova, Snežane, Pepeljuge, Ane i Else, brojne male sirene i princeze, ali i Sunđer Bob, Spajdermeni, Supermeni obojili vedrim bojama svakodnevno sivilo i na najlepši način proslavili i skorašnji kraj još jedne školske godine.