Naslovna Društvo Poslednjeg dana završnog ispita đaci rešavaju test iz pet školskih predmeta

Poslednjeg dana završnog ispita đaci rešavaju test iz pet školskih predmeta

163
0

Rešavanjem današnjeg kombinovanog testa završava se ovogodišnji završni ispit za osmake. Upis u tri negotinske srednje škole počinje 12. jula, a mesta ima za 300 budućih srednjoškolaca.

Konačna lista rezultata završnog ispita biće objavljena 2. a liste želja se popunjavaju 3. jula

Nakon dvodnevnog završnog testiranja za osmake, na redu je danas kombinovani test. Na 20 pitanja učenici odgovaraju iz pet oblasti: biologije, fizike, hemije, istorije i geografije.

Preliminarni rezultati ovogodišnjeg završnog ispita biće objavljeni u nedelju 27. juna u 10 sati, a konačna lista biće objavljena 2. jula u 8 časova.

Već sutradan 3. jula učenici će, nakon sabiranja poena sa završnog ispita i uspeha u školi, popunjavati listu želja.

Upis u srednje škole počinje 12. jula. U tri negotinske srednje škole mesta ima za 300 budućih srednjoškolaca. Negotinska gimnazija oglasila je 90 slobodnih mesta sa po 30 učenika na tri smera: društveno – jezičkom, opštem  i prirodno-matematičkom.

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” takođe prima 90 budućih đaka i to 15 pekara i isto toliko na smeru operater u prehrambenoj industriji. Po 30 učenika će biti upisano na dva četvorogodišnja zanimanja: poljoprivredni i veterinarski tehničar.

Tehnička škola u Negotinu u septembru ulazi u program dualnog obrazovanja. Ove godine mesta će biti za 120 učenika i to po 30 na dva trogodišnja zanimanja: bravar – zavarivač i elektromonter mreža i postojenja  i po 30 na dva četvorogodšnja smera: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i elektrotehničar informacionih tehnologija.