Naslovna Društvo COVID-19 Poslanici potvrdili Odluku o uvođenju vanrednog stanja i donete uredbe

Poslanici potvrdili Odluku o uvođenju vanrednog stanja i donete uredbe

1189
0

Narodna skupština Republike Srbije potvrdila je sinoć Odluku o uvođenju vanrednog stanja i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je Vlada, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja.

Foto: Igor Mitrović

Poslanici su potvrdili 44 uredbe, od kojih se 12 odnosi na mere za vreme vanrednog stanja.

Potvrđena je Uredbe o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja, Uredba o rokovima u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja, Uredba o korišćenju finansijskih sredstava budžeta Srbije u vreme vanrednog stanja, Uredba o poreskim merama.

Potvrđena je Uredbe o finansijskoj podršci poljioprivrednim gazdinstvima, o novčanoj pomoći poljoprivrednicima, o uvođenju garantne šeme kao mere podrške za ublažanje posledice pandemije, o pomeranju rokova za održanje redovne sednice skupštine privrednog društva.

Poslanici su potvrdili i Uredbu o prekršaju za kršenje naredbe o zabrani kretanja, Uredbu o ograničenju maloprodajne cene zaštitnih sredstava, kao i Uredbu o primeni rokova u upravnim postupcima i brojne druge uredbe.

Usvojen je rebalans budžeta za 2020. godinu, koji se pred poslanicima našao zbog korišćenja sredstava radi otklanjanja štetnih posledica usled epidemije virusa korona, kao i Uredba o načinu uplate jednokratne novčane pomoći punoletnim građanima od 100 evra.