Naslovna Politika Porodična nedelja u negotinskom parku

Porodična nedelja u negotinskom parku

325
0

Srpski pokret “Dveri” u Negotinu obeležio je Nedelju porodice, manifestacijom pod nazivom „Dveri za porodicu, život i Srbiju“, koja je u našem gradu održana prvi put.

U parku na Trgu Đorđa Stanojevića igrom, pesmom, recitacijama, organizatori ove zanimljive manifestacije animirali su prolaznike da se sa decom uključe u aktivnosti i budu deo ovog porodičnog okupljanja.

“S obzirom da je ovo bio prvi put da smo ovo organizovali u Negotinu, prisutni su pokazali veliko oduševljenje na ovakavu jednu manifestaciju, i rado su prihvatili ideju da se sledeći put proslava nedelje porodice proširi Porodičnom šetnjom kako bi pokazali čime se mi ponosimo i šta je najvrednije što imamo i za šta se treba boriti”, navode u Opštinskoj organizaciji Srpskog pokreta “Dveri” u Negotinu.

Uz propagandni materijal, aktivisti “Dveri” ukazali su i na značaj očuvanja porodice koja je danas, istakli su, u nezavidnom položaju.

“Građanima je ukazivano na mere koje država mora da preduzme kako bi se rešili gorući problemi koji danas imaju sve porodice, pored olakšica kroz smanjenje poreza višedetetnim porodicama, zapošljavanja nezaposlenih članova porodica, omogućavanje majkama da usklade roditeljstvo i rad, kao glavnu meru treba formirati Ministarstvo za porodicu koje bi se bavilo rešavanjem svih ovih problema”, kažu u negotinskim “Dverima”.