Naslovna Sport Poraz negotinskih stonoteniserki

Poraz negotinskih stonoteniserki

280
0

Negotinske stonoteniserke ugostile su u prvom meču plej – ofa Prve lige novosadski STK “Panonija”.

Stonoteniserke „Hajduk Veljka“ i novosadske „Panonije“; Foto: I.Gerginović

Duel “Hajduk Veljka” i “Panonije” prošao je bez većih ambicija s obzirom na odluku negotinskog kluba da igra sa rezervnom postavom i devojčicama koje su učenice viših razreda osnovne škole. Ovoga puta u timu nije bilo nijedne igračice iz prvog sastava koje su imale visok plasman u prvom delu ligaškog takmičenja i koje su tada savladale novosadsku ekipu sa 4:1, pa zato i ne čudi poraz od “Panonije” sa 4:1 u sali kluba u negotinskoj Tehničkoj školi.

Mlada negotinska ekipa u sastavu: Mia i Neda Gerginović, Lana Jovanović i Ana Jović, kao i Vasilija Đuričić koja nije nastupila, nije mogla da se odupre bivšim superligašicama Anđeliji Ratić i Jasmini Momić, koje su ove sezone pojačale “Panoniju”. Jedinu pobedu ostvarila je trećem meču Lana Jovanović protiv Sofije Vlajkov.

Revanš meč se igra 1. aprila u Novom Sadu, a igraće ga, ranije su najavili u klubu, i dalje mlađe igračice.

“U situaciji kakva je nismo ni mogli ni hteli da imamo više ambicija pa smo poslednja kola protiv Vršca, “Rapida” i beogradskog “Sparka” odigrali sa drugom postavom ne bi li nekako smanjili troškove takmičenja. Pa ipak, i pored poraza zauzeli smo poziciju za plej – of gde igramo svesno na poraze jer očigledno nismo Strategijom razvoja sporta predviđeni kao klub od nekog interesa za grad i prepušteni sami sebi gubimo ambicije. Kad kažem “sami sebi” to naravno nije u potpunosti tako. Imamo pomoć lokalne samouprave, ali ne mogu da razumem toliko kašnjenje konkurisanja za sredstva, donošenje odluka, pa i raspodelu. Time je našem klubu ugrožen opstanak jer smo već završili prolećni deo Prve ženske lige i Druge ženske lige sa drugom ekipom, zatim pola muške Druge lige i pojedinačna takmičenja, takoreći, dve trećine prvenstva i takmičenja, a bez sredstava koja će stići sa zakašnjenjem. Nismo klub koji igra najniže rangove sa malo sredstava pa da se lako snađemo, a malo smo se umorili od dugogodišnjeg snalaženja. Ipak, opredeljeni smo da i dalje omogućujemo deci koja vole ovaj sport da treniraju i takmiče se”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.