Naslovna Sport Poraz i pobeda druge ekipe STK “Hajduk Veljko” u ženskoj konkurenciji

Poraz i pobeda druge ekipe STK “Hajduk Veljko” u ženskoj konkurenciji

297
0

Na drugom stonoteniskom turniru Druge lige Srbije, grupa Jug, u Nišu je odigrano treće i četvrto kolo na kojem je druga ženska ekipa STK “Hajduk Veljko” zabeležila jednu pobedu i jedan poraz.

Članice druge ekipe STK „Hajduk Veljko“

U trećem kolu Druge lige Negotinke su savladale sa 4:2 ekipu STK “Belo Poljue” iz Surdulice. Dva meča je dobila Lаna Jovanović, a po jedan Mia i Neda Gerginović.

U četvrtom kolu, međutim, negotinske stonoteniserke, pritim učenice ovdašnjih osnovnih škola, nisu uspele da se izbore sa niškim “Železničarom”. Malo je falilo da Negotinke naprave iznenađenje.  Pri rezultatu 2:2 u partijama, Lаna Jovanović je u petom setu imala meč loptu, ali je nije iskoristila. Neda Gerginović je izjednačila na 3:3, ali su u dublu sestre Gerginović izgubile meč, pa su Nišlijke u ovom kolu slavile sa 4:3.

Posle četiri kola naše stonoteniserke imaju tri pobede i jedan poraz i u gornjem su delu tabele, a već na narednom turniru otputovaće za Aleksinac gde će odigrati mečeve petog i šestog kola.

“Ovakvi mečevi su prava prilika da mlade stonoteniserke vide koliko mogu protiv jakih ekipa i da stiču neophodno iskustvo. U prvenstvo smo ušli da izborimo opstanak i stičemo iskustvo, ali se pokazalo da smo i protiv jačih ekipa sposobni da očekujemo i više od časne borbe”, kaže trener STK “Hajduk Veljko”, Slobodan Miljković.