Naslovna Društvo Ponovo radi gradski sat

Ponovo radi gradski sat

750
0

Veliki javni sat na gradskom šetalištu u Negotinu ponovo pokazuje tačno vreme.

Na gradskom šetalištu u blizini fontane ponovo radi javni sat, zaštitni znak šetališta, na mestu gde je stajao i prethodni, demoliran aprila 2018.

Vrednost ovog četvorostranog sata, sa adekvatnom zaštitom od atmosferskih uticaja, iznosi 750.000 dinara, a proizveden je u Industriji satova (INSA) iz Zemuna.

“Na zadovoljstvo naših sugrađana sat koji je na neki način zaštitni znak u tom delu šetališta ponovo radi. Upućujem apel da čuvamo sve što se novo  postavlja, s obzirom da je prethodni sat s jedne strane razbijen pre nekoliko godina. Ono što ukrašava i ulepšava  naš grad treba da traje dugo“ kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Novi, četvorostrani javni sat na gradskom šetalištu nabavljen je sredstvima iz inicijative “Za napredak Negotinske krajine – složno” „Eliksir Grupe“ i „Eliksir Fondacije“, u okviru koje je ova kompanija lokalnoj samoupravi donirala 100 miliona dinara za realizaciju projekata održivog razvoja, unapređenja zdravstvene zaštite, očuvanja kulturne i istorijske baštine, ali i radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području opštine i druge projekte na uređenju javne i komunalne infrastrukture.