Naslovna Društvo Ponovo problem sa javnom rasvetom

Ponovo problem sa javnom rasvetom

757
0

U Ulici Age Rogožinarevića u Negotin sijalice na uličnim stubovima danima svetle po čitav dan. Stanari kažu da su prijavili nadležnima, ali da niko ne reaguje.

Lampe na uličnim stubovima u Ulici Age Rogožinarevića u Negotinu, ali i susednoj Stefanije Mihajlović, neprekidno su upaljene još od poslednje nedelje avgusta, ali i pored više prijava, ističu meštani, još uvek niko nije reagovao.

„Početkom juna smo imali slučaj da su sijalice gorele po čitav dan, pa su ih onda ugasili i nisu svetlele ni noću kad je trebalo. Sad gore neprestano još od 26. avgusta. Više puta smo prijavljivali i ništa“, navode stanari.

Oni kažu da su u više navrata od  kompanije Emporio team d.o.o. iz Beograda, koja je i sama još u januaru pozvala građane da im na telefon 060/0882986 ili na mejl: [email protected] prijave sve kvarove, tražili da im reši problem, ali i pored obećanja da će sve biti rešeno, sijalice i dalje non stop svetle.

Inače, ova beogradska firma zadužena je po ugovoru o javno – privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije, koji je na 15 godina sklopila sa opštinom Negotin, da brine o kompletnom sistemu javne rasvete, njenoj rekonstrukciji, racionalizaciji i održavanju, ali i merama uštede, pa i otklanjanju kvarova.

Ovaj posao Emporio team realizuje u saradnji sa Društvom za energetske usluge “Resalta” d.o.o iz Beograda i podizvođačem “Elgra Vision” iz Ugrinovaca.

Građani strahuju da će ceh ovakvog nedomaćinskog ponašanja platiti sami i navode da problem sa javnom rasvetom nemaju samo oni, već i njihove komšije u susednim ulicama, ali i građani u ostalim delovima grada, kao i meštani brojnih krajinskih sela.