Naslovna Hronika Ponovo neispravna rampa na pružnom prelazu prema Kobišnici

Ponovo neispravna rampa na pružnom prelazu prema Kobišnici

606
0

Na pružnom prelazu na ulazu u Negotin iz pravca Kobišnice ponovo ista slika: Vozovi prolaze, automobili čekaju – a rampa je podignuta.

Ovaj pružni prelaz, inače, decenijama je bio jedan od najkritičnijih i na tom mestu su se učestalo dešavale saobraćajne nesreće. Zbog toga je i konačno obezbeđen rampom. Poslednjih godina, međutim, ta rampa često ne radi.

Kako ni poslednjih dana ne funkcioniše neophodne su mere opreza, a vozači dobro znaju da je na ovom mestu pružni prelaz obezbeđen “andrejinim krstom” i znakom STOP, što ih obavezuje na zaustavljanje.

Za svaki slučaj, kažu nam vozači, i mašinovođe prilikom nailaska na neispravnu rampu, baš na tom mestu stanu, kako bi izbegli da na voz naleti možda neko vozilo iz pravca Negotina ili Kobišnice, tako da nezgode izbegavaju i na taj način.

Obaveza svih učesnika u saobraćaju je da poštuju saobraćajne znakove, a rampe, branici i polubranici to nisu, već su samo osiguranje najfrekventijih putnih prolaza.

U opštini Negotin, međutim, nemaju svi pružni pravci rampe niti druga ovakva obezbeđenja, ali su adekvatno obeleženi propisanim  saobraćajnim oznakama koji vozače upozoravaju da nailaze na železničku prugu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.