Naslovna Hronika Ponovo neispravna rampa na pružnom prelazu prema Kobišnici

Ponovo neispravna rampa na pružnom prelazu prema Kobišnici

741
0

Na pružnom prelazu na ulazu u Negotin iz pravca Kobišnice ponovo ista slika: Vozovi prolaze, automobili čekaju – a rampa je podignuta.

Ovaj pružni prelaz, inače, decenijama je bio jedan od najkritičnijih i na tom mestu su se učestalo dešavale saobraćajne nesreće. Zbog toga je i konačno obezbeđen rampom. Poslednjih godina, međutim, ta rampa često ne radi.

Kako ni poslednjih dana ne funkcioniše neophodne su mere opreza, a vozači dobro znaju da je na ovom mestu pružni prelaz obezbeđen “andrejinim krstom” i znakom STOP, što ih obavezuje na zaustavljanje.

Za svaki slučaj, kažu nam vozači, i mašinovođe prilikom nailaska na neispravnu rampu, baš na tom mestu stanu, kako bi izbegli da na voz naleti možda neko vozilo iz pravca Negotina ili Kobišnice, tako da nezgode izbegavaju i na taj način.

Obaveza svih učesnika u saobraćaju je da poštuju saobraćajne znakove, a rampe, branici i polubranici to nisu, već su samo osiguranje najfrekventijih putnih prolaza.

U opštini Negotin, međutim, nemaju svi pružni pravci rampe niti druga ovakva obezbeđenja, ali su adekvatno obeleženi propisanim  saobraćajnim oznakama koji vozače upozoravaju da nailaze na železničku prugu.