Naslovna Društvo Pomoć za Simeonu Jokanović: Prikupljeno više od 144.000 dinara

Pomoć za Simeonu Jokanović: Prikupljeno više od 144.000 dinara

502
0

Akciji prikupljanja pomoći za lečenje Simeone Jokanović, ćerke negotinskog jereja i veroučitelja Marka Jokanovića, priključilo se i niško Pozorište “Pepino”, koje je na inicijativu vaspitačice Jasne Atanacković Savić odigralo nedavno predstavu “Put oko sveta”.

Predstava „Put oko sveta“ Pozorišta „Pepino“, Niš; Foto: Dom kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin

Za lečenje Simeone Jokanović u američkoj bolnici St.Jude uplaćeno je 144.740 dinara, koliko je prikupljeno od prodatih ulaznica za predstavu “Put oko sveta” Lutkarskog pozorišta “Pepino” u Nišu.

Ova predstava najnovija je akcija koja je organizovana sa ciljem da maloj Simeoni pomogne da se izleči od teške bolesti sa kojom se bori već duže vreme.

Akcije pomoći ovog devojčici organizovali su u prvom redu deca i mladi, učenici osnovnih i srednjih osnovnih škola opštine Negotin, predškolci, đački parlamenti, sportisti, Crkvena opština Negotin, kolektivi i organizacije, vlasnici ugostiteljskih objekata, a pozivu da se pomogne odazvali su se i pojedinci, humani ljudi, vernici Srpske pravoslavne crkve i mnogi drugi.

Podrška maloj Simeoni Jokanović, u borbi za zdravlje,  traje i dalje. U Кomercijalnoj banci otvoren je i žiro-račun za uplate, na ime sveštenika Marka Jokanovića, oca male Simeone, broj 205-9001020559666-95.