Naslovna Društvo Pomoć za najugroženije negotinske porodice

Pomoć za najugroženije negotinske porodice

224
0

Najugroženijim porodicama u opštini Negotin lokalna samouprava i ovdašnji Crveni krst uručiće 850 paketa pomoći, od kojih je svaki vredan po 1.000 dinara.

Aktivisti Crvenog krsta i predstavnici lokalne samouprave uručili su prvih 130 paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u opštini Negotin. Paketi sadrže osnovne životne namirnice, ali i sredstva za higijenu.

„Rebalansom budžeta opština Negotin je odvojila sredstva kako bi pomogla najugroženijim porodicama u našoj opštini. Znamo da je ovo je malo, ali se trudimo da pomognemo koliko možemo i to ćemo činiti i u narednom periodu“ – kaže Merlina Selenić, član Privremenog organa opštine Negotin.

I Crveni krst Negotin donirao je deo namirnica za ove humanitarne pakete kroz konzerviranu hranu i sredstva za higijenu.

“Danas smo podelili 130 paketa porodicama iz grada, ali koliko vidim biće tu još dodatih porodica, koje su se naknadno javile, a ostale pakete podelićemo do kraja nedelje”, kaže Ljubica Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.