Naslovna Društvo Pomoć volonterima i zdravstvenim radnicima na Punktu za vakcinaciju

Pomoć volonterima i zdravstvenim radnicima na Punktu za vakcinaciju

925
0

Negotinska trgovinska kuća “Aleksandrović” DOO uputila je danas pakete sa konditorskim proizvodima i osveženje za zdravstvene radnike i volontere na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera.

“Aleksandrović” DOO u godini kada obeležava treću deceniju postojanja, donirao je pakete sa flaširanom vodom, sokove, čajeve, kafu i keks za zdravstvene, nemedicinske radnike i volontere na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera u ulici Dobrile Radosavljević broj 2.

Pomoć zdravstvenim radnicima i Štabu za vanredne situacije opštine Negotin pruža i veliki broj volontera iz Opštinske uprave opštine Negotin, Doma kulture “Stevan Mokranjac”, Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, Tehničke škole, svih negotinskih osnovnih škola, ali i aktivisti Crvenog krsta Negotin.

“Oni su po ko zna koji put od početka borbe protiv kovida prepoznali lično angažovanje kako zdravstvenih i nemedicinskih radnika, tako i volontera i veliko ih hvala na tome”, kaže Ljubiša Dejanović, član Štaba za vanredne situacije opštine Negotin.

Inače, kako navode u Situacionom centru opštine Negotin, na Punktu za vakcinaciju u Domu penzionera drugog dana revakcinacije, drugu dozu Sinofarmove vakcine primilo je 136 osoba, a tri se nisu odazvale pozivu. Revakcinacija se sprovodi svakodnevno, vikendom i tokom praznika od 8 do 15 časova.

Nastavljena je i redovna vakcinacija po prijavama na portalu eUprave ili pozivom Kol centra pa je tako od upisanih 108 u drugom krugu vakcinacije kinesko cepivo primilo njih 87, a 21 osoba se nije odazvala pozivu. Redovna vakcinacija će se sprovoditi i u subotu, 13. februara od 15 do 20 časova.