Naslovna Društvo Pomoć štićenicama Doma Manastira Sveta Petka Izvorska stigla iz Negotina, Kladova i...

Pomoć štićenicama Doma Manastira Sveta Petka Izvorska stigla iz Negotina, Kladova i Majdanpeka

2296
0

Apelu trojice Negotinaca, Saše Mihajlovića, Danila Petrovića i Ivana Ristića u saradnji sa ovdašnjim Kolom srpskih sestara i Crkvenom opštinom Negotin da se pomogne štićenicama Doma pri Manastiru Sveta Petka u Izvoru kod Paraćina odazvali su se kolektivi i pojedinci iz tri opštine – Negotina, Kladova i Majdanpeka.

Humanitarnu akciju humanih Negotinaca u koju su se uključili i članovi  Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova, lokalne samouprave Negotin, Kladovo i Majdanpek, negotinski policajci iz Policijske stanice i Saobraćajne policije, mediji, među kojima i NG Portal, podržalo je više od 200 građana, ali i skoro 100 privrednih i trgovinskih radnji, prosvetnih, kulturnih ustanova i javnih organizacija iz ove tri opštine.

„Napunili smo njihovim donacijama kamion od pet tona konzerviranom hranom, zejtinom, brašnom, šećerom, voćem, povrćem, garderobom, pelenama za odrasle, sredstvima za higijenu i svime što će monahinjama olakšati brinu o tim ženama“, kaže Saša Mihajlović, jedan od inicijatora ove humanitarne akcije.

Konvoj vozila natovaren humanitarnom pomoću ispraćen je na Svetog Luku ispred Doma Kola srpskih sestara do manastirskog doma Svete Petke Izvorske.

Prikupljenu pomoć monahinjama koje nesebičnu brinu o 90 žena sa smetnjama u razvoju uručili su negotinski humanitarci, zajedno sa predstavnicama Kola srpskih sestara, policije, prahovskim bajkerima, kao i sveštenicima Rankom Jovićem, protojerejom-stavroforom i jerejom Marjanom Kerčuljem, negotinskim parohom.

“Uspeli smo da vratimo osmeh bar na kratko svima u Manastiru, preneli smo im pozdrave iz Negotinske krajine, da znaju da nisu sami u svojoj borbi i dali obećanje da nećemo stati na ovome već ćemo pokušati da pokrenemo celu Srbiju da nam se priključi”, dodao je Mihajlović.