Naslovna Hronika Policijski sindikat Srbije za bolje uslove rada zaposlenih

Policijski sindikat Srbije za bolje uslove rada zaposlenih

1340
0

Da je edukacija kadrova najvažnija, potvrđuju i aktivisti  Policijskog sindikata Srbije, sindikalne grupe Negotin, koja je nedavno zaposlenima donirala komplete novih izmena zakona i propisa.

fotografija: Igor Mitrović

Policijski sindikat Srbije, sindikalna grupa Negotin, poslednjih godina intenzivno radi na poboljšanju uslova rada zaposlenih u policijskim službama.

Sindikalna grupa Negotin, poslednjih godina suočena sa brojnim problemima, poput loših uslova rada u zgradi Policijske stanice, preko preseljenja saobraćajaca na drugu lokaciju, do činjenice da policija nije pod jednim krovom i da se obećano preseljenje na jedinstvenu lokaciju godinama odlaže.

Iako se po tom pitanju krenulo sa mrtve tačke do konačnog useljenja policije u jednu zgradu ćemo očigledno tek pričekati.

Saobraćajna, na primer, funkcioniše na drugoj lokaciji, jer je u vreme renoviranja zgrade u kojima su godinama boravili, a koja sad nije useljena zbog brojnih formalno-pravnih pitanja, preseljena. Za nevericu je, međutim, da je preseljenje finansirao Policijski sindikat Srbije.

„Naš sindikat je Saobraćajnu policijsku ispostavu opremio sa tri računara koji su službenicima omogućili vezu sa internetom. Uz to smo nabavili i dva ormana za smeštaj registratora, kupili jedan klima uređaj, a dva servisirali, nabavili i kombinezone za posebne jedinice policije, kaže Milan Čerčelanović, predsednik Policijskog sindikata Srbije – Sindikalne grupe Negotin.

Ovaj, kod nas reprezentativni sindikat, nedavno je zaposlenima donirao komplete i novih izmena zakona i propisa, čija je primena maltene počela – odmah.

„Konstantna obuka nam je na prvom mestu pa smo našim službenicima nabavili i komplete novih zakona i propisa, poput Zakona o policiji i Zakona o bezbednosti u saobraćaju, kako bi adekvatno i blagovremeno ove zakone i mogli da primenjuju“, dodaje Čerčelanović.