Naslovna Hronika Policijski sindikat Srbije najavio proteste ispred policijskih uprava

Policijski sindikat Srbije najavio proteste ispred policijskih uprava

681
0

Rukovodstvo Policijskog sindikata Srbije najavilo je da će ispred svake Policijske uprave u Srbiji organizovati proteste zbog pritisaka i progona njihovih članova.

Rukovodstvo ovog reprezentativnog sindikata odluku da organizuje proteste i svoje članove pozove da izađu na ulice i izbore se za svoja prava donelo je, kako je u pisanoj izjavi istakao izjavi predsednik sindikata Veljko Mijailović, zbog toga što su nastavljeni pritisci na njihove članove da se “iščlane iz PSS inače će imati problema”.

“Protestovaćemo prvo ispred policijskih uprava gde je najveći mobing i svuda gde smatramo da je neophodno zaštititi policajce i bezbednost građana“, istakao je Mijailović i najavio da će PSS protiv “onih načelnika koji su najviše pretili i pritiskali članove sindikata” podneti krivične prijave Specijalnom tužilaštvu.

Protestima će se pridružiti i predstavnici Sindikalne grupe Negotin, saznajemo od Igora Đurđevića, čiji se Policijski sindikalni pokret nedavno kolektivno učlanio u Policijski sindikat Srbije.

“Predstavnici Sindikalne grupe Negotin će uvek, na svakom mestu i u svako vreme, stati uz svoje saborce iz Policijskog sindikata Srbije, pogotovo kada je potrebno solidarisati se i pomoći kolegama iz drugih krajeva Srbije. U pitanju je zaštita jedine sindikalne organizacije MUP-a koja se istinski, beskompromisno i krajnje odlučno bori da zaštiti prava radnika, a na čije se predstavnike po raznim Policijskim upravama i stanicama vrše neviđeni pritisci”, dodaje Đurđević.