Naslovna Hronika Pokušao da prenese navigacione uređaje, sonare, pa čak i meteorološku stanicu

Pokušao da prenese navigacione uređaje, sonare, pa čak i meteorološku stanicu

1601
0

Carinici su na Graničnom prelazu Đerdap zaplenili neprijavljenu robu vrednu oko 16.000 evra, kao i automobil u kojem je pronađena, a čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

Deo sakrivene robe; Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven 28. juna u ranim jutarnjim satima kada je rumunski državljanin, star 37 godina, stigao na punkt za kontrolu na ulazu u zemlju, a na pitanje da li ima šta da prijavi, rekao da nema i da nosi samo lični prtljag.

Međutim pregledom automobila “audi A6” rumunskih registarskih oznaka kod ovog građevinskog radnika koji radi u Francuskoj u prtljažniku, koferima i torbama pronađena je razna roba vredna 16.000 evra.

Carinici su pronašli četrdesetak novih ručnih satova, navigacionih uređaja i sonara za ribolov robne marke „garmin“, ali detektor gasova „gugl“, tri para slušalica „boze“, desetak mišićnih elektrostimulatora „kompleks“ i tablet-uređaja „samsung galaksi“, pa čak i jednu ličnu meteorološku stanicu „netatmo“.

Nadležni sud mu je u hitnom prekršajnom postupku, s obzirom da je reč o stranom državljaninu, oduzeo neprijavljenu robu i automobil u kojem je ova roba zatečena, čime se, navode u Upravi carina, ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na oko 24.000 evra.