Naslovna Društvo Poklon čestitka Negotinkama sa više dece

Poklon čestitka Negotinkama sa više dece

897
0

Tradicionalno povodom Međunarodnog dana žena opština Negotin organizovala je prijem i darivale majke koje su tokom 2022. rodile treće i svako naredno dete.

Za Negotinke koje su u prošloj godini rodile treće, četvrto, peto i šesto dete predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković organizovao je prijem.

Tom prilikom je prisutnim majkama uručio novčane poklon čestitke u visini od po 20.000 dinara, dvostruko više nego prošle godine. Poklon čestitku i cveće dobilo je 20 žena koje su rodile ukupno 21 dete.

“Ovo je jedan od najlepših zadataka i razlog zbog kojeg smo se danas sastali. Svima čestitam od srca na koraku koji ste napravili, koji nije prvi nego treći i svaki naredni,  i to je nešto najlepše što ste mogle da priuštite sebi a i svojim bližnjima. Poklon čestitka  je jedan mali znak pažnje od lokalne samouprave. Mi smo u ovoj godini odlučili da se iznosi za ove namene dupliraju , iako smatram da su simbolični, ali želimo da vam se zahvalimo na potezu na koji ste se učinili da nas bude što više”, rekao je Veličković.

Opština Negotin u okviru finansijske podrške porodicama sa više dece svake godine pored osmomartovske jednokratne pomoći majkama koje su u prethodnoj godini dobile treće i svako naredno dete, obezbedila je i materinski dodatak za nezaposlene majke za više dece. Tu jednogodišnju naknadu u visini od po 10.000 dinara mesečno ostvarilo je prošle godine 15 žena.

“Oduvek sam sanjala da imam puno dece. Sada ih je troje, a videćemo za kasnije. Ovaj gest mi puno znači, deci će dobro doći”,  kaže Ana Stojčev iz Donjeg Milanovca koja je posle sina i ćerke rodila još jednog dečaka.

Lokalna samouprava je za osmomartovsku čestitku majkama izdvojila ukupno 420.000 dinara iz opštinskog budžeta.

“Imam tri dečaka i tri devojčice. Nikolina Aleksandra je moje šesto dete. Odlično se snalazim, pomaže mi i suprug i zaista nam ovaj poklon mnogo znači”, kaže Gabrijela Pavlović.

Opština Negotin tradicionalno nagrađuje i prvorođenu bebu u godini, ovoga puta devojčicu rođenu 1. januara, a svakom trećem i narednom detetu u porodici obezbeđuje i besplatan vrtić, a u školi i  besplatnu užinu.