Naslovna Hronika Pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije

Pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije

656
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze ogrevno drvo.

Foto: MUP

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, koju je u cilju suzbijanja bespravne seče šuma osnovao ministar Aleksandar Vulin sprovodi pojačanu kontrolu šumskih područja i pojačanu kontrolu vozila koja prevoze ogrevno drvo.

Kako navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova pripadnici ove jedinice su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplјa i Kruševca, u saradnji sa pripadnicima tamošnjih policijskih uprava, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima, neobeleženim i bez odgovarajuće dokumentacije.

Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona  biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.

Akcija se sprovodi širom Srbije sa ciljem otkrivanja i procesuiranja svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu, navodi se u saopštenju MUP-a.