Naslovna Hronika Pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila do 12. novembra

Pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila do 12. novembra

157
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće do 12. novembra akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. 

Ilustracija, pixabay.com

Akcija pojačane kontrole saobraćaja od danas, 6. do nedelje 12. novembra sprovodiće se u 30 država članica organizacije ROADPOL, mreže saobraćajnih policija Evrope.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

“Od početka ove godine, saobraćajna policija u kontroli saobraćaja otkrila je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa”, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova.