Naslovna Kultura Pogledi na prirodu: Izložba slika Danice Krstić, Vanje Radojičić i Aleksandre Vuksanović

Pogledi na prirodu: Izložba slika Danice Krstić, Vanje Radojičić i Aleksandre Vuksanović

337
0

U galeriji Muzeja Hajduk Veljka u Negotinu u utorak 11. jula biće otvorena izložba slika pod nazivom „Duh prirode“ mladih umetnica Danice Krstić, Vanje Radojičić i Aleksandre Vuksanović.

Muzej Krajine u okviru Negotinskog leta predstaviće stvaralaštvo tri mlade slikarke Danice Krstić, Vanje Radojičić i Aleksandre Vuksanović.

Danica Krstić je diplomirala na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu i završila master studije na Fakultetu umetnosti u Nišu. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u Beogradu, Nišu, Gornjem Milanovcu, Pančevu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Negotinu.  Živi i stvara u Zaječaru.

Vanja Radojičić je diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu i završila master studije na istom fakultetu. Izlagala je na kolektivnim izložbama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj i Litvaniji. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i druge nagrade 20. Međunarodnom Bijenalu grafike u Poljskoj 2017, treće na konkursu regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” u Pančevu 2018, nagrade za crtež malog formata ”Katarina Radojlović” u Nišu 2018. i druge. Živi i stvara u Vitanovcu kod Kruševca i u Nišu.

Aleksandra Vuksanović je diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu i završila master studije na istom fakultetu. Izlagala je na više od 30 kolektivnih izložbi u Srbiji, kao i u Bamladi (oblast Pendžab) u Indiji, u Nepalu, Bangladešu, Kapadokiji i Ankari u Turskoj i u Monastiru u Tunisu. Imala je i četiri samostalne izložbe u Smederevskoj Palanci, Pančevu, Staroj Pazovi i Leskovcu. Živi i stvara u Ripnju kod Beograda.

Izložba „Duh prirode“, koja će u utorak 11. jula biti otvorena u 20 časova u  galeriji Muzeja Hajduk Veljka, pruža priliku da se upoznaju radovi ovih mladih umetnica i da se uživa u njihovim delima koja su inspirisana prirodom.