Naslovna Društvo Poetsko – scenska priredba „Na krilima humanosti“ u utorak 14. maja

Poetsko – scenska priredba „Na krilima humanosti“ u utorak 14. maja

250
0

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ i Predškolska ustanova „Pčelica“ priređuju zajedničko poetsko-scensko veče, u utorak 14. maja, sa koje će sav prihod biti doniran Simeoni Jokanović.

Humani gest mladog Negotinca Davida Matejevića, za koji je ove godine na Majskim svečanostima i nagrađen, pokrenuo je lavinu među učenicima i prosvetnim radnicima koji su se veoma angažovali u prikupljaju novca za lečenje naše male sugrađanke Simeone Jokanović.

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Pčelica“ u ovim svečarskim danima našeg grada, priređuju priredbu pod nazivom „Na krilima humanosti“.

Publika će u utorak 14. maja  od 19 sati u sali negotinskog Doma kulture, biti u prilici da pogleda najzanimljivije delove poetsko-scenske priredbe „Nebo“ kojom je ova vaspitno obrazovna ustanova obeležila svoj 55. rođendan.

„Zajedničkom priredbom realizovana je jedna lepa ideja da se udruže dve obrazovne  ustanove sa ciljem da kod dece razvijemo osećaj solidarnosti. Na ovaj način stvaramo svesne i odgovorne ljude koji su spremni da pomognu“, kaže Jasmina Luković, direktor Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Moto zajedničke priredbe, „Sa nama do zvezda plovi i pomozi da se ostvare Simeonini snovi“, ujedno je i poziv da se što veći broj sugrađana odazove i kupovinom karte od 100 dinara pomogne u lečenju naše male sugrađanke Simeone.