Naslovna Društvo Podržimo negotinske talente: Glasajte za Lenku Radovanović i Nikolu Jevremovića

Podržimo negotinske talente: Glasajte za Lenku Radovanović i Nikolu Jevremovića

705
0

Na međunarodnom konkursu “Mojih 5 minuta” koji su inicirali učenici srednje škole „Arhimed“, učestvuju i učenici negotinskih osnovnih škola, Lenka Radovanović i Nikola Jevremović.

Lenka Radovanović, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”, jedna od takmičara u disciplini slobodna tema međunarodnog konkursa “Mojih 5 minuta”, digitalne platforme na kojoj mladi od 13 do 18 godina predstavljaju svoje talente koje ih čine jedinstvenim, ali i veštine i znanja.

Lenka se takmiči sa filmom “Izrada nakita od polimerne gline” u kojem prikazuje radni proces nastajanja upotrebnih, malih remek dela.

Lenka Radovanović – Izrada nakita od polimerne gline

Na ovom internacionalnom digitalnom konkursu takmiči se i Nikola Jevremović, učenik Osnovne škole “Branko Radičević”  u okviru discipline film i fotografija svojim osvarenjem pod nazivom “Jedan seoski dan”.

Nikola je u svom filmu prikazao kako izgleda jedan dan na selu i koje sve obaveze ima jedan domaćin.

Nikola Jevremović – Jedan seoski dan

Da biste podržali ovo dvoje  mladih Negotinaca dovoljno je da kliknete na srce ispod njihovih video ostvarenja i svojim glasom podržite i njihov rad i njihov talenat.

Konkurs je otvoren do 25. juna, a organizuje se na inicijativu učenika srednje škole „Arhimed“, koji su tražili i dobili podršku profesora i pedagoga škole, domaće i međunarodne javnosti.

Ubrzo su im se pridružile i međunarodne organizacije, institucije i škole, a pre svih Međunarodna organizacija pod pokroviteljstvom gradonačelnika Frankfurta i Vlade oblasti Hese u Nemačkoj, koju je osnovala gospođa Hanemi Stitz Kruner.

Kako navode organizatori, „Mojih 5 minuta“ je tako postala međunarodna inicijativa, a Beogradu i Frankfurtu su se pridružile organizacije iz Japana, Ukrajine, Francuske, Rusije, koji su imali priliku da čuju i sa puno inspiracije podrže ovu inicijativu.

“Cilj međunarodnog konkursa “Mojih 5 minuta” jeste da u digitalnoj eri koja briše granice otvori univerzalni međunarodni prostor u kome će mladi od 13 do 18 godina moći da predstave svoje veštine, znanja i sposobnosti.Verujemo da ambijent u kome mladi mogu da izraze svoje najbolje talente i osobine, veštine i znanja, jeste najvažnija misija za zdrav i uspešan razvoj mladog čoveka”, navode organizatori ovog internacionalnog digitalnog konkursa.