Naslovna Društvo Podržano devet medijskih projekata

Podržano devet medijskih projekata

115
0

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin doneo je rešenje o raspodeli 8,4 miliona dinara iz opštinske kase, po konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

Ilustracija, pixabay.com

Opština Negotin sufinansiraće tokom ove kalendarske godine projekte devet televizija, štampanih, elektronskih medija i produkcijskih kuća.

Sa 4.190.000 dinara podržan je projekat pod nazivom “Informisanje javnosti o aktuelnim dešavanjima od značaja za život građana opštine Negotin” Moto Boem Transa d.o.o, ogranak TV Trans Negotin.

T1 televizija, odnosno Radio televizija Majdanpek d.o.o. iz opštinske kase dobiće dva miliona dinara za projekat “Čuvari sela”, a TV Istok, d.o.o. “!Istok Company” iz Salaša 800.000 dinara za projekat “Istok u Negotinu”.

Našem portalu je za realizaciju projekta “Ram za sliku Negotina” koji se bavi mladim talentima odobreno je 410.000 dinara, a po 300.000 dinara dobiće Narodne novine “Zavičaj” za projekat “Informativni put od zavičaja do dijaspore” i Balcan Media Press d.o.o za projekat “Negotin kroz tradiciju i kulturu”.

Radio “Magnum” iz Zaječara realizovaće projekat “Negotin u fokusu” koji će lokalna samouprava sufinansirati sa 200.000 dinara, dok će nedeljnik “Timočke” koje izdaje “MM Boned” iz Bora i Agencija za TV produkciju “South side” iz Niša dobiti po 100.000 dinara za realizaciju projekata “Za više dece”, odnosno “Izazovi ruralnog razvoja Negotina”.

Inače, na konkurs lokalne samouprave za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine u 2020. godini, koji je raspisan u februaru, javile su se 24 radijske stanice, televizije, novinske, produkcijske kuće i portali.