Naslovna Kultura Podržani projekti za savremeno stvaralaštvo udruženja i ustanova iz Negotina, Zaječara i...

Podržani projekti za savremeno stvaralaštvo udruženja i ustanova iz Negotina, Zaječara i Knjaževca

578
0

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je rezultate konkursa za savremeno stvaralaštvo u sedam oblasti. Među podržanima i projekti udruženja i ustanova iz Negotina, Zaječara i Knjaževca.

Kreativno udruženje „Nego“, detalj sa realizacije projekta „Odgovorno pogledaj u budućnost”

Negotinskom Kreativnom udruženju “Nego” Ministarstvo kulture i informisanja podržalo je sa 200.000 dinara projekat edukativnih filmskih radionica na konkursu savremenog stvaralaštva iz oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva.

Ovom udruženju podržan je sa 115.000 dinara i projekat “Moj susret sa kulturom – radionice za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom” na konkursu iz oblasti kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom.

Na istom konkursu sa 200.000 dinara podržan je projekat zaječarske Međuopštinske organizacije saveza slepih i slabovidih Srbije “Upoznavanje slepih i slabovidih sa kulturnim dobrim i nasleđem ovog kraja”.

Iz oblasti književnost – manifestacije i nagrade sa 150.000 dinara podržan je 35. Festival mladih pesnika “Dani poezije” u Zaječaru koji organizuje Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Sa 150.000 dinara ministarstvo je podržalo i ovogodišnju pesničku manifestaciju “Timočka lira” koja će biti održana u okviru 59. Festivala kulture mladih u Knjaževcu.

Inače, konkursne komisije su na konkursu za savremeno stvaralaštvo u sedam oblasti, podržale 277 projekata, u  ukupnom iznosu od 86,8 miliona dinara.