Naslovna Kultura Počinju probe negotinskog Gradskog hora “Mokranjac”

Počinju probe negotinskog Gradskog hora “Mokranjac”

353
0

Gradski hor otvoren za prijem novih članova. Probe dosadašnjih pevača počinju 21. juna.

Prvi dan leta u Negotinu, prema najavama, biće i dan okupljanja članova Gradskog hora “Mokranjac” koji posle višemesečne pauze nastavlja sa radom.

Svi zainteresovani potencijalni članovi mogu se obratiti putem zvanične FB stranice Gradskog horskog ansambla “Mokranjac”. Ako ste imali ranijeg horskog iskustva ili želite da budete deo ovog hora, posle vašeg iskazanog interesovanja, bićete pozvani na audiciju za prijem u ovaj hor.

Gradski horski ansambl “Mokranjac” u okviru kojeg deluju tri horske jedinice: Gradski hor, Dečiji hor “Vivak-2015” i Vlaški hor “Wallachia” u ovoj godini je kroz projektno sufinansiranje obezbedio sredstva od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu u oblasti kulturnih delatnosti manjina i na konkursu koji je za rad podršku udruženjima raspisala lokalna samouprava.

Pred ansamblom je obnavljanje i proširenje repertoara, a prema najavama i mogućnost gostovanja izvan Negotina.

Inače, novac koji je putem projekata prošle godine bio namenjen radu Gradskog horskog ansambla “Mokranjac” upotrebljen je za izradu horske garderobe i nabavku tehničke opreme neophodne za dalji rad.

Podsetimo, Gradski hor “Mokranjac” pod upravom Ružice Rajković poslednji put je javno nastupio 18. septembra prošle godine kada je u okviru javne probe u centralnom parku izveo deo repertoara sa kojim je trebalo da nastupi na domaćim i internacionalnim festivalima otkazanim ili odloženim zbog pandemije korona virusom. Tom prilikom Gradski hor je prvi put predstavio i svoje horske uniforme.