Naslovna Društvo Počinju pripreme za polaganje završnog ispita

Počinju pripreme za polaganje završnog ispita

195
0

Učenicima osmog razreda od ove nedelje dostupne su Zbirke zadataka za polaganje završnog ispita. Probni završni ispit najavljen za kraj marta.

Sa jednog od ranijih polaganja završnih ispita u OŠ „Branko Radičević“

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i ove godine pripremio je tri zbirke zadataka za polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda. Sem zbirki, u prodaji su i testovi sa pitanjima koji su se proetklih godina našli na završnom ispitu.

Kalendarom rada škola propisanog od strane Ministarstva prosvete, predviđeno je da će osmaci probni završni ispit iz matematike polagati 23. marta, iz srpskog jezika 24. marta a istog dana rešavaće i treći test za koji su se već izjasnili do kraja prvog polugodišta.

Od ove godine umesto trećeg, kombinovanog testa, učenici će odgovarati na pitanja samo iz jednog predmeta za koji su se već odlučili. Najviše se osmaka, 35 odsto odlučilo za test iz biologije, 27 odsto rešavaće test iz geografije, 19 istorije, 11 odsto odgovaraće na pitanja iz hemije i osam odsto iz fizike.

Završni ispit u Srbiji, koji  ove godine počinje 21. juna i trajaće do 23. juna,  polagaće 66.450 osmaka u celoj Srbiji.