Naslovna Društvo Počinje upis u srednju muzičku školu

Počinje upis u srednju muzičku školu

120
0

Podnošenjem svedočanstava iz poslednja tri završena razredna osnovne i osnovne muzičke škole, u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” u Negotinu počele su upisne aktivnosti budućih srednjoškolaca.

Upisne aktivnosti u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” nakon polaganja prijemnih ispita u maju i dostavljanja preostale potrebne dokumentacije, nastavljaju se danas, 17. juna objavljivanjem konačne rang liste kandidata za upis u prvi razred srednje škole.

Umetnička škola inače upisuje 16 učenika, po osam na zanimanjima muzički izvođač i muzički saradnik- teoretičar.

Upis primljenih obaviće se 24. juna od 8 do 16 časova u sekretarijatu škole, na poslednjem spratu zgrade u Ulici Srbe Jovanovića 6, u kojoj se nalaze Centar za socijalni rad i prostorije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Od dokumentacije koju prilažu potrebno je dostaviti:

  • originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi ili potvrdu osnovne škole o opštem uspehu u poslednja tri završena razreda.
  • originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj muzičkoj školi (plave boje) i svedočanstva o završena tri poslednja razreda osnovne muzičke škole (žute boje) i/ili đačku knjižicu.
  • fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih i
  • lekarsko uverenje.

Učenici čije osnovno muzičko obrazovanje traje šest godina prilažu svedočanstva za tri poslednje godine (žuta svedočanstva za četvrti, peti i šesti razred).

Učenici čije osnovno muzičko obrazovanje traje četiri godine, donose svedočanstva za poslednje dve godine (žuta svedočanstva za treći i četvrti razred) kao i đačku knjižicu u koju su upisane ocene za drugi razred.