Naslovna Društvo Počinje upis u negotinsku Predškolsku ustanovu „Pčelica“

Počinje upis u negotinsku Predškolsku ustanovu „Pčelica“

341
0

Prijemom zahteva na Konkurs za prijem dece za narednu školsku godinu, u petak 1. aprila počinje upis u Predškolsku ustanovu „Pčelica“.

Upis dece u jedinu negotinsku predškolsku ustanovu koja raspolaže kapacitetom od 560 mesta za decu različitog uzrasta zvanično počinje u petak 1. aprila prijemom neophodne dokumentacije.

“Trenutno je u našoj Predškolskoj ustanovi “Pčelica” upisano 510 mališana. Novim pravilnikom, koji je na snazi, smanjen je broj upisane dece po grupama. Najbrojnija nam je jaslena grupa pa je zbog velikog broja zainteresovanih roditelja za upis neophodno da oba roditelja prilože potvrde da su u radnom odnosu”, kaže za NG portal Gorana Ivković, direktor Predškolske ustanove “ Pčelica”.

Roditelji svoje mališane mogu da u Predškolsku ustanovu upišu elektronski preko portala  eUprava i ustanovi nije potrebno dostavljati dodatna dokumenta sem ako se dokazauju posebni statusi. Drugi način upisa je popunjavanjem prijave i slanjem na mejl ustanove, s tim što je ovde neophodno da se prilože sva dodotna dokumenta.

Prijave se mogu slati od petka 1. aprila pa sve do 31. maja a konačne liste rasporeda dece po grupama biće poznate 12. jula.

Pripremnu predškolsku grupu ovog septembra upisuju deca rođena od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. godine.