Naslovna Društvo Počinje serija predavanja i tribina za pčelare, prvo već 11. decembra

Počinje serija predavanja i tribina za pčelare, prvo već 11. decembra

835
0

U cilju unapređenja turističke ponude i razvoja pčelarstva u Negotinskoj krajini, Turistička organizacija opštine Negotin u saradnji sa Društvom pčelara „Hajduk Veljko“ organizovaće  tokom decembra seriju predavanja i tribinu u okviru projekta „Oni vide med i vino“.

pixabay.com

Prvo od tri planirana predavanja, najavljeno je za subotu 11. decembar u velikoj sali Skupštine opštine Negotin  od 10 sati, a organizuje se na temu: „Prodaja meda i pčelinjih proizvoda na sajmovima i izložbenim manifestacijama i zakonska regulativa“ uz učešće dr Rodoljuba Živadinovića, specijaliste epidemiologije, inače predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Biće ovo prilika da se, između ostalog, čuje šta sve pčelari moraju da ispoštuju da bi mogli da izlože svoje proizvode na pomenutim okupljanjima.

Po završetku predavanja koje je namenjeno pčelarima, isključivo članovima SPOS-a sa regiona Bor i Zaječar, oko 11 sati i 30 minuta u istom prostoru biće održana i tribina o radu Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kojoj mogu prisustvovati svi zainteresovani za ovu temu.

I predavanja i tribina organizuju se uz sve propisane epidemiološke mere zaštite od korona virusa, a zbog same organizacije skupa potrebno je ranije najaviti dolazak i svoje učešće Društvu pčelara „Hajduk Veljko“ u Negotinu (Slavko Luković, predsednik, kontakt telefon 060-444-0117).

Turistička organizacija opštine Negotin u saradnji sa Društvom pčelara „Hajduk Veljko“ sa novim, aktuelnim temama vezanim za pčelarstvo, planirala je u Negotinu još jedno predavanje 18. decembra, a potom i 25. decembra u Domu kulture u Šarkamenu.

Sva predavanja realizuju se u okviru projekta „Oni vide med i vino“ uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.