Naslovna Društvo Počinje sanacija toplovoda od Toplane Borska do lamela u Srbe Jovanovića

Počinje sanacija toplovoda od Toplane Borska do lamela u Srbe Jovanovića

529
0

Firma SZGTR “Milan”, Gorana Mitrovića iz Smedereva sanaciju toplovoda od Toplane Borska do ulice Srbe Jovanovića počinje u Karapandžinoj ulici.

Ulaz u Karapandžinu iz Ulice 12.septembar; Foto: Radomir Milošević

Radovi na adaptaciji i sanaciji ovog dela toplovoda, koji zbog havarije nije u funkciji od 14. marta, predviđaju rušenje kolovoza i trotoara, otvaranje betonskog kanala, demontažu čeličnih cevi i postavljanje novih, kao i niz građevinskih i geodetkih radova.

Kako radovi najpre počinju u Karapandžinoj ulici, nadležni su tu ulicu zatvorili za saobraćaj, jer ekipe koje rade na sanaciji ometaju parkirani automobili, da  pristupe toplovodu i završe radove u tom delu grada.

Saobraćaj je obustavljen privremeno od skretanja iz Ulice 12. septembar do polovine Karapandžine.

“Apelujem na građane koji žive u tom delu grada, da imaju razumevanja, da ispoštuju trasu toplovoda i da ne parkiraju svoja vozila na toj trasi, jer usporavaju rad i onemogućuju bržu i efikasniju sanaciju tog toplovoda. To je samo dok se ne izađe iz Karapandžine ulice, zato što posle toga toplovod nije više na saobraćajnicama nego u kanalima koji su već predviđeni za njegovu sanaciju, tako da neće biti problema. Zato molim građane da imaju razumevanja dok ekipe ne završe radove kroz ovu frekventnu ulicu gde prolazi taj toplovod”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Sanacija toplovoda, čija je havarija ostavila bez grejanja stanare u 12 stambenih zgrada u tom delu grada, iznosi 57.996.420 dinara, a rok za završetak radova je 60 dana od dana uvođenja u posao.