Naslovna Društvo COVID-19 Počinje međumesni saobraćaj: „Nikolić prevoz“ saobraća od 5. maja, ostali od 11.

Počinje međumesni saobraćaj: „Nikolić prevoz“ saobraća od 5. maja, ostali od 11.

3952
0

„Nikolić prevoz“  od utorka 5. maja počinje da saobraća na međumesnim linijama u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije.

Prva međumesna linija koja se otvara je Negotin – Zaječar – Beograd. Polazak iz Negotina je u 5.50, iz Zaječara u 7 sati, dok je povratak iz Beograda u 13 časova i 45 minuta.

Po ukidanju vanrednog stanja ovaj prevoznik će saobraćati po redu vožnje.

Putnici su u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice u autobusu. Ulazak putnika biće dozvoljen samo na prednjim vratima, a izlazak na zadnjim.

„Posebna pažnja posvećena je bezbednosti i zaštiti zdravlja svih radnika i putnika. Autobuske stanice u Negotinu i Zaječaru su dezinfikovane, sva vozila oprana i i dubinski dezinfikovana. Preduzete su sve preventivne mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona, koje su u skladu sa preporukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Štabova za vanredne situacije u Zaječaru i Negotinu“, kaže Predrag Dinkić, šef Autobuske stanice “Nikolić prevoza” u Negotinu.

Ostali prevoznici  AS Turs Negotin i “Moto Boem” početak svojih međumesnih linija najavljuju za 11. maj. “Moto Boem” planira dva svoja polaska za Beograd u 3:40 i 15:15.

U “Top turistu” ističu da su im sva vozila pripremljena za rad, te da sa prvim linijama kreću 11. maja. Radnim danima saobraćaće linija Kladovo-Negotin-Zaječar-Beograd sa polascima u 7 iz Kladova, u 8 iz Negotina i u 9 časova iz Zaječara i povratkom iz Beograda u 18.15.

Nedeljom autobus za Beograd polazi u 3 časa iz Kladova, u 4 iz Negotina, a u 5 iz zaječara, a povratak je u 11 sati i 15 minuta iz Beograda.

Autobuska stanica “Top turist” u Kladovu je danas počela sa radom, dok će ona u Negotinu biti otvorena u sredu, 6. maja.

„Radno vreme autobuske stanice „Top Turist“ u Kladovu je od 5 do 17 sati, a autobuske stanice „Denzor“ u Negotinu je od 7.15 do 19.15, svakog dana. Radno vreme tokom policijskog časa za obe stanice je od 6 do 17 časova“, navode u kompaniji „Top turist“.