Naslovna Društvo COVID-19 Počinje imunizacija Negotinaca Fajzerovom vakcinom

Počinje imunizacija Negotinaca Fajzerovom vakcinom

1085
0

Pored BBIBP-CorV, kineske vakcine protiv kovida-19 u opštini Negotin danas počinje i imunizacija građana Fajzerovom vakcinom.

Fotografija: Branislav Barbatesković

Prve doze vakcine protiv kovida-19 kompanije Fajzer-BioNTek biće aplicirane u periodu od 15 do 20 časova na vakcinalnom punktu u Domu penzionera u ulici Dobrile Radosavljević broj 2.

Negotinskom Zdravstvenom centru stiglo je 90 doza Fajzerovih vakcina za građane koji su se prijavili preko portala eUprava ili pozivom Kol centra.

Tokom prepodneva na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera nastavljena je revakcinacija stanovništva kineskom BBIBP-CorV vakcinom, proizvođača Sinofarm.

U Domu zdravlja na Vakcinalnom punktu na donjem spratu Dispanzera za decu i omladinu od 8 do 15 časova nastavlja se vakcinacija građana prvom dozom kineske vakcine, na osnovu spiskova prijavljenih koji su stigli iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Inače, zaključno sa 17. februarom aplicirano je ukupno 3.311 doza vakcina od kojih 2.118 prvih doza, dok je do sada revakcinisano 1.093 građana.

Do sada su vakcine kompanije Fajzer-BioNTek primila 103 zdravstvena radnika, kao i zaposleni i korisnici u staračkim domovima u opštini Negotin, a od tog broja revakcinisano je 49 zaposlenih u Zdravstvenom centru Negotin, kao i korisnici usluga i zaposleni u Ustanovi za stare „Sveti Nikola“.