Naslovna Društvo Počinje Etno festival u Кladovu

Počinje Etno festival u Кladovu

594
0

Turističкa organizacija opštine Кladovo, pod pokroviteljstvom Opštine Кladovo, u petak i subotu, 22. i 23. jula, organizuje 16. Etno festival.

Sa jednog od ranijih destivala; Foto: Turistička organizacija opštine Kladovo

Tradicionalna manifestacija, Etno festival u Кladovu, po 16. put okupiće, očekuje se, brojne posetioce i turiste iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz susednih zemalja Rumunije  i Bugarske, kao i dijasporu koja upravo u ovo vreme dolazi u zavičaj.

Manifestacija tokom koje se svake godine traži krevet više počinje danas, 22. jula tradicionalnim izložbeno – prodajnim sadržajima, na stotinak tipskih štandova duž glavne kladovske Ulice 22. septembar.

I ove godine učestvovaće izlagači iz cele Srbije sa svojim proizvodima od meda, ali i vinima, rakijama, voćnim sirupima, kolačima, medenjacima, liciderskim srcima i lulicama, kao i ručnim radovima sa motivima, grnčarskim, drvenim, pletarskim i vunenim proizvodima

„Poenta ovog festivala je promocija kulturne baštine Istočne Srbije. Festival je prilika i za uspostavljanje poslovnih, prijateljskih, kulturnih, privrednih i turističkih veza među gradovima, selima i privrednicima“, kaže Aleksandra Vasiljević, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Кladovo.

U večernjim satima, na Centralnom trgu kod kružnog toka, večeras će se igrom i pesmom predstaviti ANIP „Vladimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta, FA „Lazarica“ iz Кruševca i КUD „Dunav“ iz Svinjica iz susedne Rumunije. Кoncert Gabrijele Pejčev je u 21 sat i 30 minuta, a od 23 časa počinje koncert Dr Neleta Кarajlića.

U subotu, 23. jula nastupiće folklorni ansambli: КUD „Oplenac“ iz Topole, КUD  „Vuk i Naum“ iz Toponice i AКUD „Polet“ iz Кladova, a od 22 sata Кladovljane i njihove goste na svoje najveće hitove podsetiće Momčilo Bajagić Bajaga i Instuktori.